Naar overzicht

Platform academie 14 oktober excursie Kader Richtlijn Water tot aan ruimte voor de rivieren!

Dit keer gaan we met een busjes-tour langs diverse projecten van Waterschap Vallei en Veluwe in de regio van de IJsselvallei, onder leiding van Arjan Verboom. Het belooft weer een inspirerende en informatieve middag te worden! Ga je mee?

Wanneer:    Maandag 14 oktober, 2024
Verzamelpunt:     Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10, Apeldoorn
Tijd:            12.00 uur  – 17.00 uur (lunchpakket wordt verzorgd)

Toelichting:
Wat betekent ‘werken voor het waterschap’? En hoe geeft het waterschap uitvoering aan de diverse opgaven waar zij voor staat? Strak projectmanagement en/of een soepel samenspel met de omgeving? Van theorie naar de praktijk: werkt het ook?

We gaan de middag op stap met Arjan Verboom, technisch manager beheer watersystemen bij het waterschap. Maar misschien nog meer is Arjan een begenadigde verteller en ‘wandelende encyclopedie’ over de vele projecten die het waterschap heeft laten uitvoeren in het buitengebied van Vallei en Veluwe.

In een busje toeren we vanaf het hoofdkantoor van het waterschap door het landschap van de IJsselvallei en bezoeken we diverse locaties en projecten die het waterschap heeft gerealiseerd in de afgelopen jaren. We zien onder andere gemaal Laag Helbergen en verdiepen ons in het belang en de werking. We zien sprengen van het Apeldoorns Kanaal. KRW is opdrachtgever voor de herinrichting van de oevers van de Voorsterbeek. En klapstuk is misschien wel de inlaat voor de Hoogwatergeul van de IJssel. Maar werkt die ook?

Los van het daadwerkelijk zien van de resultaten, gaat het ook om het gesprek over hoe dit soort projecten tot stand komen; belemmeringen en leerpunten gedurende het proces, ervaringen in het gebruik en met de omgeving.

Tenslotte eindigen we de excursie natuurlijk bij een gezellig café voor een frisse afsluiting!

Programma:

12.00          Verzamelen bij het hoofdkantoor van het waterschap.  

12.15          Instappen in het busje (lunchpakket worden verzorgd)  

ca.16.30      Frisse afdronk.

ca.17.00      Retour bij waterschap.

Aanmelding:

Maximale groepsgrootte is 10 personen.

Aanmelden bij  het secretariaat van het PWVE, José Lieferink, jlieferink@vallei-veluwe.nl

De Platform Academie is een initiatief van het PWVE. Het doel van de Academie is om (jonge) professionals, trainees en stagiaires kennis te laten maken met de vele aspecten van het vakgebied van water, riolering en klimaat adaptatie in onze regio. De Academie biedt je een inkijk bij de Platform-gemeenten en het waterschap, brengt je in contact met verschillende collega’s, managers en bestuurders en neemt je mee naar de meest uiteenlopende plekken in ons verzorgingsgebied, met een diversiteit aan opgaven en werkzaamheden.