Naar overzicht

Uitnodiging Platformmiddag ‘Bouwen met water!’

5 september 12.00 – 17.30 uur

Graag nodigen wij jou uit voor onze jaarlijkse Platformmiddag, traditiegetrouw ieder jaar op de eerste donderdag van september. De Platformmiddag op donderdag 5 september is dé activiteit om elkaar te ontmoeten. Alle platformleden zoals bestuurders, managers en medewerkers van onze 16 gemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe en Vitens zijn van de partij.

Bouwen met water!
Dit jaar strijken we neer in Veenendaal-Oost, met als verzamelplek HUGO’s Pannenkoeken (de lunch laat zich raden!). En wat is er nu eigenlijk zo bijzonder aan Veenendaal-Oost? Bouwen met water! Al ruim voor de Tweede Kamerbrief Water en bodem sturend (november 2022) zijn gemeente, ontwikkelaars en waterschap de uitdaging aangegaan om hier te bouwen.

Vragen komen hierbij omhoog als: Wat betekent dit voor het stedenbouwkundig concept en stedelijk (afval)water? En hoe houdt deze wijk zich, nu de klimaatverandering zich steeds duidelijker manifesteert met meer extremen? En wat betekent dat voor het dagelijks beheer van de wijk en de laatste ontwikkelgebieden? Kunnen we lering trekken en dat doorvertalen naar andere nieuwbouwopgaven in de Gelderse Vallei en het Eemland? En hoe verhoudt ons regionale vraagstuk van water-bodem-woningbouw zich tot andere opgaven in ons land? Wat kunnen we leren van andere stadsregio’s. Dit alles en meer komt deze middag voorbij, in ontspannen setting.

Laat je inspireren én ontmoet je collega’s in ons netwerk!

Meld je aan voor deze bijeenkomst door acceptatie van het Outlook-agendaverzoek, of stuur een mailtje naar José.

Wij hopen je op donderdag 5 september te mogen begroeten.
Kernteam PWVE